Off, cât mai e până vineri?

E deja luni?

Vaai, e numai marți azi…ce trist!

Asta aud în ultima vreme. O grămadă de oameni văitându-se continuu. Ba mai văd și pe Facebook o postare ce era share-uită vehement gen Azi nu e vineri. Mâine nu e vineri. Nu, nici ziua după mâine nu e vineri. Wtf.

Am ajuns să fim Vinerieni?

Dar luni ce are? Pe marți cui i-o lași?

Unii se tot plâng de miercuri, iar alții se alină că e măcar mijlocul săptămânii.

Scuza-mă, dar nu înțeleg. De ce ne tot grăbim pe weekend? De ce nu trăim ziua de azi, oricare ar fi ea, cu aceeași bucurie și intensitate? 

E o zi pe care nu o să o mai ai veci. Nu se mai întoarce! Ia-ţi adio! Fă-i cu mâna! Nu o să mai fii niciodată așa de tânăr cum ai fost ieri.

Și aș vrea să continui, să mai răsucesc puțin cuțitul în rană. Să îți zic că nu o să mai fi fericit ieri (deși puteai), că nu o să mai râzi ieri (deși puteai), că nu o să mai poți face ceva pentru tine (ieri) pentru că ai fost prea ocupat să te plângi că e IERI!

Și IERI e acum fucking gone!

Așa că bucură-te de azi-ul ce va deveni curând ieri și fă ceva fain.

Vinerienii uită să mai trăiască de luni până vineri. Păzește-te!!! Înarmează-te! Asta e ca o ciumă a secolului în care trăim, care pune stăpânire pe aproape fiecare dintre noi.

Nu mai aștepta și tu vinerea ca să înveți ceva nou, ca să citești o carte, ca să ieși în parc, la o plimbare cu bița, sau orice ţi-ai dori să faci, dar lași pe weekend.

Vinerienii sunt triști. Nu fi Vinerean!

Fă ca fiecare zi să conteze!

Și ce că ai mult de muncă?

Și ce dacă nu îți place șeful/șefa? Nobody cares!

La urma urmei ai nevoie de acel job, și dacă tot îl ai, și-ți asigură un venit, de ce să-l lași să-ți decidă starea? Să te transforme? De ce să te tot plângi? De ce să-ți fure buna dispoziție?

Și nu, nu te gândi că oi fi ceva optimistă incurabilă, visătoare idealistă care vede peste tot unicorni roz și pufoși și îndeamnă pe toată lumea să zâmbească tâmp și fals. Nu trăiesc într-o bulă fantezistă. Toata lumea are probleme, nu la toți ni-i greu, dar nu în toate fucking zilele.

De asta m-am săturat! De zile faine, la birou, în care toată lumea e sănătoasă, e soare afară, ai 1000 de motive să fii ok, dar nu, tu te gândești la chestia aia nașpa și urâtă ce se numește LUNI.

Dar ia-o invers. Gândește-te că astăzi poate fi acea zi bestială pentru tine. Astăzi viața ta poate să fie așa cum vrei tu să fie. Astăzi poți să ai gânduri bune, care să îți dea o stare bună de spirit. Tu trebuie doar să alegi cum vrei să fie ziua ta.

O să închei acum cu un citat care mie îmi place foarte mult, de la Marcus Aurelius, dar pe care îl mulez puțin pe gândurile mele -varianta originală e în paranteze:


You could have today (be good today). But instead you choose the weekend (tomorrow).

Marcus Aurelius si Alexandra Anisie 😀

Sharing is caring 🙂