Din ploioasa Țară a Bascilor plănuiam inițial să ajungem până în Porto, în Portugalia. Asta înainte să dăm de atâta ploaie măruntă care ba se oprea, ba pornea într-o clipită, de ne toca mărunt pe fiecare. Pe motor nu e prea funny să tot călătorești cu apa șiroindu-ți pe viziera căștii de moto, să-ți fie frig în plin sezon de vară sau să te uzi care cumva pe undeva.

Așa că direcția a fost simplă: o tăiem în linie dreaptă prin Franța spre Lugano, Elveția. Cum nu puteam parcurge într-o singură zi o distanță de 1400 de km, am început să ne căutăm cazare din timp. Și bine am făcut pentru că am dat peste una dintre cele mai frumoase cazări din regiune, ca să nu zic din Franța, un Bed & Breakfast de vis.

Dacă iubești natura, moșiile de la țară, vițele de vie, grădinile cu flori, aerul curat, liniștea, ești atent la detalii și îți place decorul autentic franțuzesc, atunci sigur îți va plăcea aici.

Pensiunea-moșie se afla în Hourcazet, un fel de sat aflat la 3-4 km de Eauze, o comună din inima de sud-vest a Franței, la 130 de km de granița cu Spania.

E o plăcere să conduci pe drumurile de ţară de aici, înconjurate de ferme si grădini. Proprietatea este împresurată cu flori, departe de drumul principal, iar ultimii 200 de metri până la moșie îi faci pe drum neasfaltat, printre câmpuri de viță de vie, copaci și flori. O minunăție!

Mme Claude, gazda, este o femeie încântătoare trecută de a doua tinerețe, care vorbește pe lângă franceză, și italiană și engleză. Şi-a creat o oază de liniște și pace, un loc încântător departe de ochii lumii, în care simți că ceasul s-a oprit în loc.

Singurul care caută atenție și mai face oareșce zgomote printre flori este drăgălașul său câine, un Retriever cu blana dreaptă, iubitor și răsfățat.

Micul dejun a fost unul delicios cu produse locale, brânză proaspătă, ceva mezeluri, dulcețuri și cereale.

Camera pentru 3 persoane ne-a costat undeva în jur de 90 de euro, cu mic dejun inclus. Cazarea o găsești pe Booking aici, dar te asigur că pozele nu-i fac dreptate.

 

Hourcazet… un loc pe care îl recomand cu mare drag… un loc unde aș mai fi stat timp de o carte sau două…

 

Alexandra

Sharing is caring ♥