Fetelor, vă propun să faceți un experiment.

Luați-vă prietenul de mână și mergeți cu el pe un deal, într-o zi senină și frumoasă. De pildă, primăvara sau vara, după preferințe. Atunci când sunt păsări pe cer, sau cele călătoare se întorc din țările calde. Observați-l cu atenție. Priviți-l. Lăsa-ți-l să-și îndrepte privirea acolo unde dorește.

Oare nu ar observa cerul? Oare nu ar observa frumoasele păsărele care în zborul lor lin își unduiesc armonios aripile lungi? Oare nu ar observa spiritul lor liber? Dorința spre libertate?

Întreabă-l dacă i-ar plăcea să le închidă într-o colivie. Cu siguranță ți-ar răspunde că NU. De ce ar vrea să le frângă aripile?

Nu-i îngrădi libertatea iubitului tău și nu-l lăsa să-ți îngrădească libertatea ta! Noi ne-am născut liberi! Liberi să alegem, liberi să decidem ce e mai bine pentru noi. De ce ne-am închide într-o cușcă doar de dragul relației? De ce am renunța la noi, la plăcerile noastre și la dorințele noastre? Lasă-l liber, pentru că dacă îți este într-adevăr predestinat se va întoarce. Nu te va lăsa! Nu-ți fie frică! Dacă nu se mai întoarce atunci vei știi de ce. Dar vei fi împăcată și liniștită. Vei ști că nu a fost pentru tine.

Am avut și eu o relație plină de gelozie și constrângeri. Dorea să mă subjuge prin orice fel. Mă iubea ȋntr-un fel sufocant. Sufocant pentru că îmi tăia aripile. Nu mă lăsa să îmi continui visele, să îmi urmez dorințele, nu mă lăsa să fiu eu însumi.

Ei bine, cu El, e opusul. Mă încurajează, mă susține, îmi dă idei, mă lasă liberă. Pentru că la finalul zilei știe că mă întorc și mă cuibăresc mereu în brațele Lui protective. Are încredere în mine și asta îmi dă încredere în mine.

Așa a venit peste noi plecarea mea la Paris, legată de job-ul meu, pentru compania la care lucram.

Wow! Parisul! Vizitasem deja capitala Franței de 3 ori până atunci, dar de fiecare dată am descoperit ceva nou, de fiecare dată m-a surprins cu magia lui, cu străduțele și magazinele chic, cu fascinantele sale atracții și delicioasele produse de patiserie! Can’t get enough! Parisul e un oraș viu, parfumat, care te umple de extaz și nu doarme niciodată!

 

 

S-a bucurat pentru mine, pentru că voi petrece 2 săptămâni frumoase acolo, pentru că îmi voi dezvolta cunoștințele, pentru că voi evolua. Mi-a arătat că mă susține profesional până în pânzele albe. Și nu numai atât. Nici nu plecasem încă, că deja mă luase dorul de el, de noi doi.

Nu sunt chiar atât de romantică și sensibilă, dar ceva pe fața mea m-a trădat și i-a arătat neliniștea și tristețea că voi fi plecată atâta timp departe de prezența lui. Ia ghiciți ce?! A doua zi și-a luat bilet de avion, cu destinația Paris! Vă vine să credeți?

Căci mie nu mi-a venit a crede, nici măcar atunci când l-am văzut cu biletul în mână!

Mi s-a strâns inima de bucurie și pulsul meu a luat-o la sănătoasă, ne mai ținând cont de limitele normale. „Chiar vii? Nu glumești?”, am reușit să scot pe gură, după un moment de liniște. Mi-a aruncat o privire iubitoare și mi-a prins obrajii în palmele lui. „Chiar vin. Vreau să cucerim Parisul împreună.” „De când te-ai făcut așa romantic?”, l-am întrebat eu cu ochii sclipind de bucurie. „De când te iubesc pe tine”, mi-a spus el șoptindu-mi la ureche.

Pentru 3 zile, la mijlocul șederii mele în Paris, El a venit pentru a vizita împreună cea mai romantică capitală a lumii, pentru a nu mă lăsa singură și pentru a face perioada de despărțire mai scurtă. Câte dintre voi nu ați aprecia așa ceva? Câte dintre voi nu v-ați simți măgulite de grija și iubirea lui?

Am râs mult, ne-am plimbat și mai mult, am mâncat celebrele macarons și ne-am lăsat învăluiți de farmecul Parisului care te molipsește fie că vrei, fie că nu. Am vizitat La Tour Eiffel pe înserate, am colindat muzeul Louvre, Arcul de Triumph, Champs-Élysée, Moulin-Rouge, impunătoarea biserică Nôtre-Dame, Grădinile Luxemburgului…

A avut răbdare cu mine în sutele de magazine cutreierate iar eu am așteptat calmă să își termine rondul în cele mai celebre reprezentanțe de mașini.

Ultima vizită a fost la catedrala Sacre-Coeur, la poalele căreia am luat o cină romantică, ca în filme, cu declarații peste declarații… Au fost 3 zile desăvârșite!

Mi-aș fi dorit să stea cu mine ambele săptămâni? Nu. Nu mi-aș fi dorit asta. Te întrebi de ce? Ei bine, atât cât a fost, a fost suficient pentru a-mi da aripi, pentru a pluti și pentru a putea să mă concentrez în continuare pe ce am de făcut. A venit, m-a susținut, mi-a dat curaj și mi-a umplut doza de fericire și energie. Nu mi-a îngrădit libertatea. Nu m-a forțat să nu accept delegația pentru că „aș fi departe de el” sau pentru că s-ar fi gândit ce fac eu acolo fără el. Nu mi-a tăiat aripile. M-a ajutat să zbor.

Nu-i tăia nici tu aripile! Mai bine spune-i „ Haide să zburăm împreună!”

 

Travel with love,

A.

Must see in Paris:

 • Catedrala Sacre-Cœur
 • Catedrala Notre-Dame
 • La Tour Eiffel
 • Muzeul Louvre
 • Les Jardines de Luxembourg
 • Champs-Élysée
 • Arcul de Triumf
 • Moulin-Rouge
 • pozeeeee

Sweets lovers must try in Paris:

 • Macarons (recomand de la Pierre Hermé , mai delicioase decat Ladurée care însă te cuceresc prin aspect)
 • Les Croissants
 • Tarte tatin caramélisée
 • Soufflé au chocolat
 • Les Madeleines

Sharing is caring ♣