Drag călător,

Ți s-a întâmplat vreodată să te oprești din muncă și să te întrebi oare pentru ce lucrezi? Pentru ce te zbați?

Oare viața ta se rezumă doar la a munci încontinuu? Doar la a petrece mai mult timp la birou decât acasă? In ce constă oare frumusețea vieții?

Te-ai întrebat vreodată?

Pentru ce trăiești? Ce scop ai în viață? Cu siguranță venirea ta pe lume nu a fost degeaba. Nimeni nu se naște degeaba. Ești special pentru familia ta, pentru cei care te înconjoară, pentru prietenii tăi. Ești special prin faptele bune pe care le faci, prin atitudinea ta pozitivă, prin cum gândești și prin cum te raportezi la ceilalți.

Adevărul este că toată lumea muncește și fiecare dintre noi este prins în febra job-ului, a banilor și a dezvoltării personale, în „a-și face un viitor”. Unii se preocupă cum să avanseze în carieră, alții cum să își dezvolte afacerea personală, alții cum să dea o lovitură mare –gen câștig la loto sau moștenirea unei averi considerabile. Cert e că fiecare om ieșit de pe băncile facultății sau chiar după liceu, caută să își facă un rost în viață.

Vrem –nu vrem, suntem atrași ca magneții în acest vârtej al goanei după bani, un vârtej care te robește și te îngenunchează în fața unui sistem bine pus la punct de alții mai deștepți ca noi. Suntem sclavii societății în care trăim și care ne-a transformat în niște roboței de consum, care joacă precum păpușile de la teatru, după sforile mânuite cu pricepere de cei care își urmăresc propriul interes.

Însă, în tot acest flux tenebros al muncii zilnice, trebuie să ne găsim timp și pentru noi. Trebuie să ne oprim din fuga noastră continuă și să privim tot ceea ce ne înconjoară . Trebuie să ne bucurăm de creația minunată și perfectă a lui Dumnezeu, aceasta fiind natura și mediul înconjurător.

Noi cum ne bucurăm de viață? Oare știm să o trăim? Să o descoperim?

Chiar dacă pe moment nu dispui de un buget consistent pentru a putea face escapade în țări îndepărtate, îți propun să-ți vizitezi propria țară. Tu știi ce minunății ascunde? Chiar dacă ești prins de luni până vineri în același loc, cu aceeași muncă, ia-ți weekendurile și profită de cele 2 zile libere, în mijlocul naturii sau vizitând un oraș nou.

Cu siguranță vei găsi ceva pe gustul tău.

Noi ne-am urcat pe motocicletă, într-o sâmbătă cu cer frumos, și duși am fost. Am ales de această dată, Sighișoara. Un mic orășel medieval încântător, situat în județul Mureș, Transilvania, care are puterea prin arhitectura sa și prin obiectivele turistice, să te transpună în perioada secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea.

Ne-am lăsat pierduți prin Cetatea Medievală și am vizitat o mulțime de părticele istorice care construiesc frumusețea acestui oraș. Turnul cu ceas, Biserica din deal, Scara acoperită, Turnul Croitorilor, Turnul Măcelarilor sunt doar câteva dintre cele mai importante atracții turistice de aici.

Dacă ai puțin noroc sau dacă ești atent când te organizezi, poți ajunge în mijlocul unui festival medieval pus la punct cu surle și trâmbițe, plin de oameni zâmbitori, muzică bună, dansuri, demonstrații de îndeletniciri străvechi și degustări de bunătăți home made.

Dacă vii de departe, în Sighișoara poți găsi nenumărate cazări la prețuri foarte accesibile, unele chiar cu micul-dejun inclus în preț.

Suntem atât de prinși de viața cotidiană încât nu ne dăm seama că nu avem nevoie de o avere pentru a ne deconecta din mediul nostru și a face o mică escapadă la munte sau la mare, ȋntr-un colț de natură, un oraș încă necolindat sau chiar o mică aventură aproape de casă. Resetul mintal pe care ni l-ar da o călătorie pe jos, pe dealul din apropiere, ne-ar face sa vedem lucrurile dintr-o altă perspectivă și chiar să găsim soluții la problemele zilnice.

Ia o foaie de hârtie și scrie pe ea adunări, înmulțiri și scăderi, operații matematice banale și încearcă să rezolvi aceste exerciții în tumultul unui mall. Încearcă același lucru în liniștea naturii. Cred că nu e nevoie să precizez unde vei da rezultate mai rapide și mai eficiente. In plus, dacă mergi cu iubitul în mall el va fi tentat să se uite în toate direcțiile. Ba după un ceas, ba după un film sau vreun gadget recent apărut ori să i se facă poftă de meniurile apetisante de la foodcourt. Dar dacă îl scoți în natură toată atenția lui va fi îndreptată spre tine, nu-i așa?

Ai nevoie de determinare. Ai nevoie de un gând hotărât și ai nevoie să te convingi pe tine însuți că meriți să descoperi și părțile frumoase ale vieții. Meriți să te relaxezi, să alergi prin iarba nebătătorită, să îți scufunzi picioarele la marginea unui lac și să privești în zare, să studiezi arhitectura armonioasă a unei clădiri vechi sau să culegi florile sălbatice dintr-un câmp înverzit! Meriți toate acestea și mult mai multe chiar!

Îți doresc weekenduri minunate în care să ieși din cotidian, să uiți de muncă și de stres și să te bucuri la maxim de viață. Cum nu ne tragem din pisici, bănuiesc că e singura pe care o ai, aici, pe pământ, în această formă, așa ca folosește-o cum poți mai bine pentru a acumula amintiri și experiențe noi pentru tine și ochii tăi!

Îți doresc să descoperi frumusețea țării în care trăiești, să te urci în mașină, în tren sau pe motocicletă împreună cu iubirea ta și să explorezi pe îndelete orașele necunoscute de pașii voștri sau să vă încărcați de energie pozitivă în oazele de natură cu care România se poate mândri tuturor: munți, ape, câmpii, dealuri, mare, văi, cascade și lista poate continua…

Love,

A.