Muntele Montserrat se află la doar 60 de km de Barcelona și este un masiv muntos impresionant situat în ținutul deluros al Cataloniei.

Dacă ajungi în Barcelona, trebuie să îți rezervi o zi doar pentru vizitarea Montserrat-ului, un loc fabulos ce îți va scoate multe sunete de admirație odată ce ajungi aici. In vârful muntelui se află mănăstirea benedictină Montserrat, cu o arhitectură impresionantă aflată la 720 m înălțime. De la mănăstire se poate ajunge relativ ușor în vârful muntelui Sant Jeroni, la 1 236 de metri înălțime.

Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont odată ce adaugi pe itinerariul tău muntele Montserrat este drămuirea cât mai bună a timpului. Noi ne-am trezit de dimineață, ne-am urcat pe motoare și am intrat pe autostradă, luând prima ieșire spre Montserrat. Urmând un drum plin de serpentine de-a lungul muntelui, acesta ne-a dus tot mai sus până la mănăstirea Montserrat. Fiind dimineață, drumul a fost destul de liber și nu am prins coadă la bariera de intrare în Montserrat.

√ Încearcă să ajungi aici cât de devreme poți, pentru că vara locul e împânzit de milioane de vizitatori, e mega aglomerat și găsești coadă la orice îți dorești să vezi sau să cumperi din magazinele din preajmă.

Dacă ești cu mașina sau cu motocicleta, nu vei avea nicio problemă în a ajunge aici și probabil îți va lua în jur de 30 de minute dacă nu dai de trafic nebun. Din Barcelona îți va lua cam 1-2 ore sa ajungi aici, cu tot cu timpul petrecut la coada pentru teleferic, însă este destul de ușor să ajungi la muntele Montserrat, ori de pe valea râului Llobregat, ori cu telefericul ce funcționează din 2003, ori cu trenul din Monistrol, ce ajunge sus, direct la mănăstire.

Dacă vii direct din Barcelona, atunci găsești bilete pentru Montserrat în mai multe puncte ale orașului, atât din Placa Espania cât și din Placa Catalunia.

Poți alege dintr-o varietate de bilete și oportunități de vizitat și pe toate le găsești și le poți cumpăra direct online de aici.

Mănăstirea e înconjurată de niște forme verticale uriașe de piatră, ce sunt de fapt vârfurile muntelui, rezultat al eroziunii rocilor.

Cu bogate detalii ornamentale, mănăstirea benedictină Montserrat este un loc important de pelerinaj pentru creștinii de pretutindeni, fiind considerat un loc sfânt, ce a rezistat timp de numeroase asedii pe timpul Războiului Civil, opresiunii lui Napoleon, dar și a uciderii și alungării călugărilor catalani de-a lungul timpului.

Bazilica este împânzită cu minunate picturi și tablouri ce prezintă scene biblice, apostoli, dar și sarcofage ale vitejilor cavaleri feudali. Miile de lumânări și candelabre aurii ce împrăștie o lumină difuză vie și caldă în interiorul bisericii te duc cu gândul ca ai pășit într-adevăr pe un tărâm sfânt, vizitat de președinți, papi, cardinali, regi, artiști și oameni celebri din toate colțurile lumii.

Pe lângă mănăstire, aici vei găsi și un muzeu cu exponatele unor mari artiști, precum Picasso, El Greco, Monet, Degas Dali și mulți alții. Intrarea costa 7 €, iar în incinta Monserrat-ului vei găsi restaurante, dar și magazine de suveniruri și cadouri.

Una dintre cele mai fotografiate atracții din Montserrat sunt așa-numitele Scări spre cer. Deși îngrădite de un gard înalt pentru a nu se cățăra nimeni pe ele, foarte mulți turiști îl sar și nu țin cont de restricții pentru a ajunge în vârf și a face o poză memorabilă.

Există două funiculare pe care le poți lua. Primul, funicularul Sant Joan care te aduce sus, în vârful muntelui de unde ai parte de niște peisaje extraordinare si unde poți face câteva plimbări în parcul național dimprejur, iar al doilea e funicularul Santa Cova care te va duce mai jos de mănăstire unde poți vedea peștera-capelă cu același nume.

Gata cu scrisul! Pozele vorbesc de la sine de cât de frumos și impresionant este acest loc ce nu e de ratat odată ce ajungi în frumoasa capitală catalană, Barcelona!

Sharing is caring ♥

Alexandra

 

Citește și: Barcelona pe motoare