Știi cum iubesc eu să călătoresc sentimental? In relații lungi. Neîntrerupte. De preferință, să fie una singură. Dar lungă… Till the end of times.

Niciodată nu am fost adepta relațiilor de scurtă durată, de o săptămână sau de o lună. Nu am zburdat niciodată din floare în floare. Am investit timp și sentimente în relațiile pe care le-am avut și acestea nu au fost scurte dar nici nu au fost multe. Cred ca au fost suficiente pentru a-mi arăta și pentru a învăța cine sunt și unde vreau să ajung. Și mai ales cum vreau să fie Cel de lângă mine.

Nu m-am grăbit și nici nu am tras concluzii pripite. Am stat și am acordat șanse celui de lângă mine atunci când a fost nevoie și am încercat să ne privim în viitor. Vom rezista? Suntem potriviți? Suntem compatibili? De unde știu dacă el este alesul?

Iată câteva întrebări pe care inevitabil și le pune orice femeie atunci când este într-o relație.

Iubirea e ca un drum. Uneori mergi pe unul lin, drept, fără provocări, cu asfalt impecabil dar care se termină brusc. E iubirea constantă, fără suișuri și coborâșuri, fără prea mari bătăi de cap, fără pasiune. Acea iubire formală, care e mai mult o prietenie între cei doi, unde niciunul nu ia atitudine să schimbe ceva, se complac în ea doar pentru că momentan „ e bine”, până când apare inevitabilul: despărțirea.

Alteori dai de un drum plin de gropi, care te ține în stres, te macină, te frământă. Dacă cumva se strică ceva? Oare o să ajungem cu bine la destinație? E acea relație plină de certuri și gelozie, de neînțelegeri și reproșuri. O relație care te consumă psihic, te încearcă, în care niciodată nu e bine, în care e pasiune multă atât în iubire cât și în certurile jignitoare.

Iar mai apoi e acel drum provocator, lung, cu suișuri și coborâșuri; ai curbe și la stânga, și la dreapta. Ești în priză mereu și asta îți face plăcere. Pentru că știi că merită. O simți. Și te-ai tot duce pe el. Ai vrea să nu se sfârșească niciodată. E relația lungă în care toate lumea știe de voi și nu vă percepe altcumva decât împreună. Pentru că radiați împreună. Pentru că el împarte orice lucru mărunt cu tine, iar tu îl cunoști atât de bine și tot pe el îl vrei. Pentru că aveți micile glume știute doar de voi, care vă separă de ceilalți. Pentru că te ia de mână în public și simți că te-a cuprins cu ambele brațe. Pentru că nu îi este rușine să facă nimic de față cu tine, iar tu cu un zâmbet poți să îi alungi toți norii negri de pe cerul lui.

Pentru ca ești drumul lui fără de sfârșit.

De aceea iubesc drumurile lungi, neîntrerupte; iubesc să călătoresc pe ele. Împreună cu el.

De data asta am ales în călătoria noastră un drum care să se asemuiască cu relația noastră : Transfăgărășanul.

Îmi plac drumurile lungi și șerpuite, străjuite de văi adânci și munți înalți. Îți dă acel sentiment energizant ca ești în călătoria vieții tale, că tu îi dai direcții, ba în curba la stânga, ba în curba la dreapta. Unele sunt atât de strânse încât ți se strânge stomacul puțin iar după ce treci de ele te simți ca un învingător.

Așa ne-am simțit noi pe unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, Transfăgărășanul. Trecând printre munții Făgăraș, acesta face legătura între Muntenia și Transilvania, cu o lungime de aproximativ 156 de km si ajunge la o altitudine de 2 042 de metri.

Este un drum impresionant de străbătut atât cu mașina cât și cu motocicleta, prin niște peisaje de tablou.

Dacă ai probleme cu răul de mașină, cel mai probabil vei ameți puțin, dar nu voi fi sigură dacă va fi de la drum sau de la frumusețea în care îți vei desfăta privirea.

Vara, drumul este restricționat pe întuneric (22.00 – 06.00) , deoarece traseul este foarte periculos, cu multe viraje și curbe strânse, iar riscul de a cădea în gol este foarte ridicat.

Pentru multă adrenalină dar și priveliști incredibile alege Transfăgărășanul!

Pentru o inimă veselă și împlinită alege relațiile lungi!

Travel far away,

A.

 

INFOS ABOUT TRANSFAGARASAN ROAD:

  • Are 833 de podețe și 28 de viaducte;
  • Are cel mai lung tunel din țara noastră cu o lungime de 884 de metri, o lățime de 6 metri și o înălțime de 4,40 de metri;
  • La construcția drumului au fost dislocate aproximativ 3 milioane de tone de rocă și au fost folosite circa 6 520 de tone de TNT;
  • In anul 2009, celebra emisiune Top Gear a filmat o emisiune cu și despre acest drum;

MUST VISIT :

  • Balea Lac
  • Barajul și lacul Vidraru
  • Valea cu Pești
  • Poarta întâlnirii