M-a bufnit râsul prima dată când am auzit de Satul Ştrumfilor și cumva am luat-o ca pe o glumă, la mișto. SATUL ŞTRUMFILOR? Common’! N-am 3 ani! …dar am 28 și vreau să văd și eu satul ăsta! Deci? Unde e? 😛 😀 

De la locația frumoasă pe care am avut-o pe Costa del Sol, la Timax Holiday Home, se ajunge foarte ușor în Satul Ştrumfilor, fiind în drum spre Ronda, în Valle de Genal, undeva la 150 de km depărtare. O excursie de o zi.

Juzcar, numele oficial al satului, se află într-o vale, are o singură cale de acces și un drum spectaculos ce ajunge fix pe dealul pe care se întinde Satul Ştrumfilor, împrejmuit de păduri. 

Numele satului înscris pe o colină.

Juzcar a fost un sat tipic andaluzian cu toate casele vopsite în alb, așa-numitul pueblo blanco, care însă a devenit peste noapte și albastru și celebru. Totul pornește de la Ştrumfi și de la celebrul film The Smurfs, care a fost filmat exact aici, în sătucul Andaluzian.

Când Sony Pictures a ajuns în sat și a propus locatarilor să le vopsească căsuțele în albastru, inițial aceștia nu au fost de acord, însă cu siguranță o sumă frumușică de bani i-au făcut să se răzgândească, iar întregul sat a fost transformat și împânzit cu drăgălașii ştrumfi și alte personaje din film.

Cu Ştrumfica. 😀
Tata Ştrumf.
Picturi drăguțe la fiecare colț de stradă.

Deși propunerea inițială era vopsitul în albastru a caselor doar pentru filmarea The Smurfs, sătenii nu au mai dorit să-i schimbe culoarea înapoi în alb, ci au rămas cu fațadele albastre și cu o grămadă de turiști pe cap. How convenient is that?

Cu toate astea, Juzcar a rămas același sat tipic andaluzian în care timpul parcă se gândește de două ori înainte să treacă, străduțele înguste și pline de farmec îți fac poftă să te tot plimbi printre ele, iar localnicii prietenoși și zâmbitori sărbătoresc aceleași tradiții andaluziene, ȋntr-un decor puțin mai…albastru.

Pe străduțele înguste și albastre.
Odihnă.

Satul Ştrumfilor e un adevărat deliciu chiar și pentru adulți, cu toate că e dedicat special copiilor.

Au o mulțime de locuri interesante pentru jocuri, cățărat, trambuline, chiar și o tiroliană ce trece dintr-un capăt în celălalt al satului.

Dacă ajungi pe Costa del Sol, trebuie să îți aloci cateva ore bune pentru Juzcar , ce a devenit primul sat al Ştrumfilor din lume,
în 2011! Cu sigurantă nu o să-ți pară rău! 😛

Satul Ştrumfilor.
Căsuță-Ciupercuță.

Sharing is caring.